jueves, 20 de enero de 2011

Cinema/Tv i educació

CINEMA

Pel·lícules relacionades amb l'Educació: informació sobre pel·lícules amb contingut educatiu útils per a reflexionar o fer debat en temes relacionats amb l'aula (relació entre l'alumnat, profes- alumnes, famílies-profes,...). De cada pel·lícula hi ha una breu fitxa.


Cinema i educació: Recull de cinema relacionat amb el món de l'educació.

Cine y educación: aprendre de cinema, de pel·lícules, unitats didàctiques per a infantil, primària i batxillerat. Arxius per aprendre de cinema (estructura cinematogràfica, guions, inicis, història, grans temes i figures, ...)



Cinescola: difusió de propostes didàctiques sobre cinema, d'accés gratuït i en català. També es poden trobar propostes de docents.


Kirikú y la bruja - Michel Ocelot

Educación prohibida: projecte d'estudiants de cinema que tracten diversos temes sobre l'educació (models, projectes,...) en diversos llocs del món.

Buda explotó de vergüenza: 


TELEVISIÓ


Reportatge "60 minuts": Pensant en els altres : vídeo - documental que ha rebut diversos premis per la manera en què explica i permet veure com es desenvolupa el procés d'ensenyament- aprenentatge en una escola japonesa (Escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a Kanazawa). Com treballen els conflictes, com avancen en els seus aprenenetatges i sobretot en l'art de viure. Enllaço les 5 parts del reportatge:









" Aprendizaje invisible " de Cristobal Cobo : Reflexió sobre la pràctica educativa actual.



TVE:
PDI Smart





Las escuelas matan la creatividad Sir Ken Robinson

No hay comentarios:

Publicar un comentario