jueves, 20 de enero de 2011

Activitats Medi Cicle Inicial

JO I EL MEU ENTORN

GENERAL

* Jo i el meu entorn

* Coneixement del medi natural, social i cultural : La casa, el pas del temps, la tardor, la localitat, l'hivern, la feina, la comunicació, els aliments, la primavera, els materials, l'aigua, les plantes, els animals, l'estiu.
  
* ciutat- poble




* El Barrio: castellano (el barrio, la arquitecta, los planos, la obra, los edificios).


* Unitats didàctiques de treball: la classe, la roba i els vestits, el cos, la família i els números, animals,coneixement del medi, els oficis, els mitjans de transport, la ciutat, els alimnets, les botigues, les nostres tradicions, proves d'acollida inicial...


* Pequetic: en castellà ("Nosotros"). Diversos Jocs en Flash
  L'espai


 EL COS HUMÀ:

* El cos humà: activitats que treballen les parts bàsiques del cos (associacions, puzzles, sopa de lletres, exploració, identificació d'elements, activitat de memòria).



* El cos humà: TOTS ELS CICLES (CI, CM, CS). A cicle inicial, activitats dividides en diverses categories: el cos humà, el cap, les extremitats, els ossos, les articulacions, els sentits, higiene corporal, els aliments. Molt interessant.

* higiene dental
 

RECICLATGE

* Reciclatge: vidres, paper, envasos i reciclatge. Activitats sense lectura (pensades per a alumnes amb NEE de primària).
 
* El joc del reciclatge: Resta, orgànic, paper, vidre, envasos, deixalleria, ong, medicaments, segona mà, piles i roba. Molt visual i senzill.

* Joc del Reciclatge: informació sobre reciclatge (vidre, orgànic, plàstic, paper, deixalleria i rebuig). Joc en 3 nivells per a col·locar diversos residus en l'adequat contenidor de reciclatge.


* Ambinet: Amb l'ajuda d'un personatge fictici, en Marc, coneixem els diversos contenidors de reciclatge, productes... hi ha un recull d'informacions, problemes, documents, activitats i preguntes per a cadascun d'ells (vidre, plàstic, paper, piles,...). 

* El reciclajoc. Què és?
* Juego del reclicaje: Arrossegar residus al contenidor que correspongui.

* Yo reciclo: aprende jugando a cuidar tu entorno. Web interactiva amb apartats com "sabías que...", "els 7 errors", "memory", "puzzle", etc.
* Reciclaje : què és, per què es recicla, què es recicla. Amb dibuixos dels nens/es.

* Reciclatge. El paper: (8 minuts) vídeo del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que explica què cal saber i què cal fer per reciclar el paper. També explica quin és porcés de reciclatge d'aquest material. 


Edu3.cat


* Ecociudad: En castellà. Passeig per una ciutat ecològica. Informació amb un format agradable.

* Reciclaje y los niños: recilatge com impuls cap al joc. Activitats divertides partint del reciclatge.

* The recycling game: en anglès. Hi ha un contenidor que hem de fer moure amb les fletxes dreta i esquerra. També es pot canviar el seu ús clicant la lletra adequada (A- Vidre, S- Paper, D- plàstic). Si ho posem al contenidor correcte sumes 10 punts, perds 5 punts si ho poses al contenidor incorrecte o si perds el producte (si cau a terra). No s'han d'agafar els plàtans.












EL PAS DEL TEMPS

* Dites dels mesos de l'any: refranys dels mesos de l'any i algunes festes populars per a P5 i cicle inicial. alguns poden fer servir el Paintbrush per a dibuixar i pintar i imprimir.  

* la primavera:



FESTES
* Jclic's centre d'interès: recull de diversos jclics (l'escola, la fira, la castanyada, la tardor, el nadal, l'hivern, 2 tombs i calçotada, el carnaval, la mona, la primavera, sant Jordi, colònies i sortides, festa de l'escola, les vacances, la Festa Major,...). 

* La tardor :  S'inclou en l'anterior enllaç. Cercar la imatge, el nom, trencaclosques, copiar un text i escriure el dictat de conceptes relacionats amb la tardor (raïm, tardor, paraigües, fulles, magrana, bolet, mandarina, caqui, cargol, cistell, pluja, nous).

  • NADAL

* Nadal: Conte de "l'Aranya de Natzaret" i dites populars de Nadal






http://www.xtec.es/~mgil2243/material/nadal/nadal.htm
Nadal Margarita Fortuny. Centre d'interès: el Nadal
El Nadal

Les llums de Nadal (EI+CI) Activitats en què l'alumnat ha d'anar encenent les llums d'un divers enllumenat nadalenc.
Les plantes del Nadal activitats i plantes típiques del nadal.






EL CICLE DE L'AIGUA

* Programa Gotagotham programa educatiu i gratuït d'Agbar (personatges i jocs)


 * el cicle de l'aigua



* L'aigua i el riu


* L'aigua: un bé escàs.
* La veu del vent: conte cantat i contat.




* chipi chipi


L'HORT 
* anem a l'hort? Activitats relacionades amb:
      • els productes de l'hort (porro, enciam, bleda, espinac, julivert, col, moniato, pastanaga, rave, nap, ...)
      • les eines de l'hort (càvec, aixada, arpella, rascle, cordilles, paló, regadora, cove,...)
* vídeos
Pocoyo: la llavor (en castellà)

Com creix una mongetera 




* pequetic: activitats en castellà dividides en medi, números, nosaltres, lletres i animals.


Pelayo y su pandilla: activitats d'infantil però que també poden ser útils a primer de primària. Funciona amb la PD i PDI



Coneixement del medi natural el sitjar


L'espai



Medi (editorial Teide)
Cruïlla coneixement del medi (1er CI)

No hay comentarios:

Publicar un comentario